تکنیک های آموزشی کارشناسان تغذیه با زبان های اصیل سیستانی و بلوچی الگوی کشوری است.

مدیر کل دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت در سفر به زاهدان ودر بازدید از مراکز خدمات جامع سلامت الگوهای آموزشی، فیلیپ چارتها و آموزشهای کارشناسی به زبان های بومی و محلی را از بهترین تکنیک های ارتقای سواد تغذیه ای در کشور عنوان کرد و افزود: لازم است مردم عزیز نیز از مشاوره های رایگان تغذیه بهره مند شوند.

1398/04/24 - 22950


                    تکنیک های آموزشی کارشناسان تغذیه  با زبان های اصیل سیستانی و بلوچی  الگوی کشوری است.

مدیر کل دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت در سفر به زاهدان ودر بازدید از مراکز خدمات جامع سلامت الگوهای آموزشی، فیلیپ چارتها و آموزشهای کارشناسی به زبان های بومی و محلی را از بهترین تکنیک های ارتقای سواد تغذیه ای در کشور عنوان کرد و افزود: لازم است مردم عزیز نیز از مشاوره های رایگان تغذیه بهره مند شوند.


دکتر زهرا عبدالهی مدیر کل دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت در حاشیه بازدید از مراکز خدمات جامع سلامت زاهدان ودر گفتگو با خبر سیمای هامون با اشاره به اینکه مصرف شکر و غذاهای پرچرب بعنوان دو الگوی غذایی نامناسب در ایران شایعتر است خاطر نشان کرد:  برخی از الگوهای نامناسب  غذایی مردم، مهم‌ترین عامل خطر ابتلا به بیماری‌هایی نظیر دیابت، بیماری‌های قلبی - عروقی، سرطان‌ها، فشارخون، قندخون و چاقی و اضافه وزن است.


وی ادامه داد: تا ۳۰ درصد انرژی مورد نیاز روزانه بدن باید از چربی‌ها تامین شود و دریافت بیش از این مقدار چربی، منجر به اضافه وزن، چاقی و حرکت کردن به سمت بیماری‌ها و ریسک فاکتورهای بیماری‌زا خواهد شد.


مدیر کل دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت تصریح کرد: یر اساس برنامه های بهبود تغذیه 8 استان کشور که دارای نا امنی غذایی هستند  و استان سیستان وبلوچستان نیز یکی ازاین  استانهاست در اولویت برنامه ریزی  بهبود عملیاتی تغذیه هستند.

 

  وی افزود؛  برخی از  از بیماری‌های غیر واگیر که در این استانها رایج است به دلیل رژیم غذایی نامناسب است وبر اساس سند بهبود تغذیه ایران تمامی مراجعین به مراکز خدمات جامع سلامت باید خدماتمشاوره  را از کارشناسان تغذیه مستقر در مراکز دریافت نمایند.


در حال حاضر بیماری‌های غیرواگیر مهم‌ترین عامل مرگ و میر در کشور است و  الگوی نا مناسب غذایی مردم، مهم‌ترین عامل خطر ابتلا به بیماری‌هایی نظیر دیابت، بیماری‌های قلبی - عروقی، سرطان‌ها، فشارخون، قندخون و چاقی و اضافه وزن است.


 وی افزود: امروزه با مصرف تنقلات، فست فودها و تغییر سبک زندگی مردم، میزان بیشتری از چربی، نمک و قند وارد بدن انسان می‌شود.


شایان ذکر است: مدیر کل دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت از مراکز خدمات جامع سلامت امام رضا(ع)، حضرت ولیعصر، ومرکز حضرت ابوالفضل (ع) بازدید و از خدمات فعال کارشناسان تغذیه در سطح مراکز خدمات جامع سلامت دانشگاه علوم پزشکی زاهدان تقدیر کرد.

ابوالفضل امتحانی

روابط عمومی وامور بین الملل دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی زاهدان